Passa al contingut principal

Setmana Cultural 2018 - El Cinema


“UN, DOS, TRES I ACCIÓ !!!”
 Aquest curs els grups de la TVA1 i TVA2 hem fet la Setmana Cultural del 16 al 20 d’abril i el tema que hem treballat  ha estat El Cinema.
Per començar, el dilluns vam fer una presentació del tema amb una projecció sobre la història del cinema i alguns dels conceptes més interessants del món del cinema. També vam descobrir dues maletes pedagògiques que ens havien enviat del Museu del Cinema de Girona. Vam poder observar i fer anar algunes màquines de cinema ben antigues que ens van deixar ben bocabadats.

El dimarts vam anar a una exposició del Caixa Fòrum: “Disney. L'art d'explicar històries”. Vam  descobrir com han estat fetes algunes de les pel·lícules Disney més emblemàtiques i que tant ens agraden a través de materials originals i alguns de ben antics. Després vam fer un pícnic als jardins del Parc de  Montjuïc on vam passar una bona estona tots plegats.




El dimecres vam gravar un curtmetratge a l'escola amb la col·laboració d'en Daniel Noblom, professional del cinema, que ens va ensenyar moltes tècniques i secrets del món del cinema. Va ser una sessió de rodatge molt divertida i  emocionant on cada alumne va escollir i caracteritzar el seu personatge i també el seu paper. Vam poder gaudir d'uns exteriors fantàstics al Jardí dels Tarongers de Can Bartomeu. Esperem ben aviat poder presentar-vos el resultat...
Després d'un matí de molta feina, a la tarda vam convertir la classe en una sala de cinema per veure un recull de diferents pel·lícules de cinema amb unes bones crispetes.

El dijous el vam dedicar a fer un taller de creació, dedicat a la confecció d'un taumàtrop, que es tractava d’un disc dibuixat per totes dues cares i lligat a un fil que en fer-lo girar aconseguíem un efecte de moviment que ens transporta als inicis del cinema i a les joguines de moviment. Ens va sorprendre molt el resultat.
Per la tarda vam fer una audició de cine, que ens va tenir a tots molt atents, ja que totes ens eren molt conegudes. Amés, els mestres vam preparar una petita sorpresa tocant l'ukelele i cantant la BSO de Mary Poppins al final, que va fer que encara ens ho passéssim més bé!


El divendres com a darrer dia de la setmana cultural, l'hem dedicat a veure unes pel·lícules molt antigues de l'escola que en Jordi ens ha preparat amb una projector de cinema súper 8. Ha estat molt emocionant veure les pel·lícules d'algunes de les festes i tallers que antigament es feien a l'escola i que encara conservem, com són Sant Jordi, els Pastorets o el taller de cuina.
Per cloure la Setmana Cultural, hem donat els guardons als guanyadors del concurs de dibuix de Punts de llibre de Sant Jordi, amb el que us obsequiarem al comprar-nos una rosa. Tots els dibuixos eren molt bonics i finalment els seleccionats han estat l'Ariadna, l'Andrea i en Jose. 
També ens hem fet una foto de grup davant del gran mural que hem penjat al menjador i on hi podeu trobar un recull de totes les activitats que hem anat fent durant la setmana.



 HA ESTAT UNA SETMANA DE CINE!!!


Equip de la TVA

Comentaris