Passa al contingut principal

Joc Sensorial: Safates d'Experimentació

 El grup de Cicle Infantil hem començat a treballar el joc sensorial amb les safates d'experimentació. 
Cada experiència sensorial proporciona els fonaments sobre els quals es basen tots els coneixements posteriors com el pensament i la creativitat.

 Les safates contenen materials com arròs, llenties, farina, pasta petita… i tenen diferents objectes per manipular com són gots petits, pilotes de colors, coladors, culleres de diferents mides, recipients petits de diferents formes i colors…


 A les safates d'experimentació els infants exploren a partir de la manipulació amb materials inespecífics que proporcionen una gran varietat de sensacions, així com una diversitat de qualitats (pes, volum, formes, dimensions, textures, colors, olors, gustos…).

Ajuden a desenvolupar i/o augmentar el nivell d'atenció i concentració i així els nens estructuren la ment, mitjançant la informació que reben manipulant i jugant.

A l'hora s'inicien, en forma de joc, a la lògica pre-matemàtica mentre fan diferents combinacions, observacions, classificacions, seriacions, agrupacions… mentre també desenvolupen el seu llenguatge.

A més s'habituen a treballar amb tranquil·litat, asseguts, mantenint una actitud de respecte envers als companys i el material i gaudint dels materials proposats.



 Als nens del cicle Infantil els ha agradat treballar amb les safates d'experimentació, només fa falta veure les fotos, oi que estan concentrats?

Comentaris