Passa al contingut principal

La Hipoteràpia, una activitat altament motivadora

Aquest curs, com ja fa aproximadament uns 20 anys, continuem oferint als nostres alumnes la possibilitat de realitzar l'activitat de Hipoteràpia o activitat terapèutica amb cavalls. Aquesta activitat és una eina més de treball que complementa altres tècniques i que afavoreix en els nostres alumnes el desenvolupament personal i/o el tractament de certes alteracions sobretot motrius i relacionals.

La Hipoteràpia, que utilitza el cavall com element motivacional i de gran vincle, consisteix en l'ús del moviment del cavall al pas com a eina terapèutica i pot anar dirigida a persones amb diferents tipus de discapacitat física, intel·lectual i social.

El dilluns els alumnes del Cicle Inicial i del GAE-1 assisteixen quinzenalment a l'activitat, van a l'Hípica Federica Cerdà de Sant Cugat del Vallés amb la furgoneta i els professionals del centre. El mateix passa els dimecres amb els grups de Primària i del GAE-2, però van a l'Hípica del Poni Club del Parc de l'Oreneta, molt pròxima a l'escola.

                       
L'activitat suposa una dinàmica de grup molt maca on els alumnes són partíceps des del primer moment en l'activitat, en la preparació del material, els desplaçaments fins a l'hípica, la cura i relació del cavall, la propia sessió en pista o per l'entorn natural proper, i finalment en la recompensa del cavall i la tornada a l'escola.

Des de l'escola sempre hem apostat per poder continuar oferint l'activitat de Hipoteràpia degut als molts beneficis que pot arribar a comportar, a diferents nivells, i que considerem poden ajudar en el creixement personal i en el benestar dels alumnes:
àrea psicològica, intel·lectual: ajuda a millorar l'autoestima i la confiança en un mateix, millora dels processos psicològics bàsics: atenció, percepció i memòria, estimula aspectes comportamentals: aprendre a donar i a rebre ordres, aprendre normes i límits, i a treballar en equip. Enforteix vincles afectius. Redueix l'estrès i l'ansietat.
àrea motriu, física: Beneficis en la psicomotricitat. Millora l'orientació temporal-espacial. Afavoreix l'equilibri estàtic i dinàmic. Tonifica la musculatura i corregeix l'alineació postural. Increment de la capacitat pulmonar.
àrea social: Normalització i integració social. Millora les relacions interpersonals i les habilitats socials. Beneficis en aspectes bàsics de la comunicació verbal i no verbal. Ajuda a la sensibilització social a favor de les persones amb discapacitat.

Esperem que puguem seguir realitzant l'activitat durant molts més anys!!!
equip de fisioterapeutes

Comentaris

  1. Haceis un gran trabajo y nuestros niños disfrutan mucho de esta actividad.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Gracias Marina!
      Hace ya muchos años que llevamos a cabo esta actividad y seguimos confiando mucho en los beneficios que ofrece a vuestros hijos, en todos los niveles que contamos en el post.
      O sea que... ¡por muchos años podamos seguir realizándola!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada